Tři triky realitních kanceláří

…lev v džungli realit
Přejít na obsah

Tři triky realitních kanceláří

LeoReal
Úterý 13 Dub 2021
Jak některé realitní kanceláře získávají klienty? Je to vždy etické? Podívejte se na několik triků, jimiž se vás snaží některé kanceláře "oblbnout".
Trik první
Máte exkluzivní smlouvu s realitkou a přišla za vámi jiná realitka a tvrdí vám, že má pro Vás kupce? Lže. Nenechte se nachytat častými nepoctivými praktikami realitních makléřů. Jediné, co chtějí, je vzít si Vaši nemovitost do nabídky, aby ji mohli prodávat. Seriózní realitní kancelář která má kupce se spojí s Vaším realitním makléřem, s nímž máte podepsanou exkluzivní smlouvu a dohodnou se s ním!
Trik druhý
Určitě jste už někdy našli ve schránce cedulku s tímto nebo podobným textem: " Koupím dům v této oblasti, nejsem RK, zavolejte na telefon XXX" a vsadím se, že nejednou. NEJSEM RK (realitní kancelář). Na 99% je to realitní kancelář. A proč to dělá? Vy jí s nadšením zavoláte, že máte svůj byt na prodej a ona řekne (v lepším případě ihned, v horším se nechá pozvat na prohlídku a přizná se až tam), že je RK, ale že tehdy, když lístek do schránky dávali, měli kupce, ale nyní ho už nemají, chtěli by však i tak Vaši nemovitost nabízet.
Prostě Vás takto "oblbnou".
Podobně můžete najít na internetu nebo v tisku inzeráty, v nichž hledá zájemce nemovitost pro sebe, pro svou rodinu, platí hotově atd... Pokud si dáte tu práci a prolustrujete si telefonní číslo, zjistíte, že tento člověk hledá nemovitost pro svou rodinu už přibližně 5 let, inzeroval minimálně 350x, a kromě toho hledá i byt, pozemek, prostory k pronájmu. A hlavně vždy platí v hotovosti.
Samozřejmě se jedná o makléře, který chce tímto nekalým způsobem získat nemovitost do své nabídky.
Trik třetí
Pokud se Vám stalo, že jeden realitní makléř začal před Vámi pomlouvat druhého realitního makléře z jiné realitky, že je neseriózní, lže, okrádá lidi, tak od takového makléře dejte ruce pryč (od toho co pomlouvá). Je to pouze ZRCADLO, ve skutečnosti mluví sám o sobě. Dobrý realitní makléř (a slušný člověk) nikdy neuráží konkurenci nahlas a hlavně před majitelem nemovitosti!
DOBRÝ REALITNÍ MAKLÉŘ respektuje svou konkurenci, říká svým klientům pravdu, řeší věci včas a svou práci si neulehčuje. Ví, že NÁŠ ZÁKAZNÍK JE NÁŠ PÁN.


LeoReal spol. s r.o.
Zelný trh 1249
Uherské Hradiště
+420 607 786 556
Návrat na obsah